Lautexin kattoja nyt jo seitsemässä Mein Schiff -risteilyaluksessa

Lautexin kattoja nyt jo seitsemässä Mein Schiff -risteilyaluksessa

Lautexin metallisia alakattoja on kaikissa Mein Schiff -risteilyaluksissa.

Suomalaiset osaavat rakentaa laivoja ja Lautex tehdä metallisia alakattoja. Tästä uusimpana todisteena on upea Mein Schiff 7 -risteilyalus, joka on juuri valmistunut Meyerin Turun telakalta. Laiva luovutettiin kesäkuun alussa asiakkaalle, TUI Cruises -yhtiölle. 

Mein Schiff -laivoja on tehty jo ennestään kuusi kappaletta eli sen voisi sanoa olevan ’sarjalaiva’. Alus on suunniteltu saksalaisille turisteille, mistä kertovat myös aluksen alueiden nimet ovat kuten Große Freiheit (suuri vapaus) ja Kammerspiele (teatteri).

Lautex on toimittanut metalliset alakatot kaikkiin seitsemään Mein Schiff -alukseen. Uuden laivan katot ovat pääosin Lautexin ”vakio” tuotteita, joissa värisävyt ja pinnoitteet toivat uusia haasteita matkan varrella. Mutta lopputulos on vähintäänkin loistava. Alukset on rakennettu Turussa, ja numerot 1,2 ja 7 ovat keskenään samanlaisia ja isompia kuin muut. Laivojen valmistumisjärjestys on erikoinen eli 3, 4, 5, 6, 1, 2 ja 7. Lautexin osalta projekti sujui hyvin ja selkeästi, sillä asiakkaan suunnittelu on saatettu erinomaiselle tasolle eikä lisätilauksia juurikaan ollut.

Uusi Mein Schiff -risteilyalus on vaikuttavan kokoinen: 315,7 metriä pitkä, 15 kantta ja 1461 hyttiä matkustajien käyttöön. Alus voi ottaa kyytiinsä lähes 2900 matkustajaa sekä tuhannen hengen miehistön. Laivan suuresta koosta kertoo, että esimerkiksi monille tuttu Silja Serenade on sata metriä lyhyempi. Mein Schiff 7:llä ei tarvitse jäädä toimettomaksi, vaan rentoutumisen ohella voi vaikkapa treenata lähes 440 metriä pitkällä juoksuradalla, kiipeilyseinällä, kuntosalilla tai 25 metriä pitkässä ulko-uima-altaassa.

Lautexin kattoja on kaikissa Mein Schiff -ristelyaluksissa.
Rentoutumisen ohella laivassa voi pitää yllä kuntoa.

Mein Schiff 7 käyttää vähäpäästöistä meridieselöljyä, se voi toimia metanolilla, ja tulevaisuudessa vihreällä metanolilla, mikä tekee sen käytöstä lähes hiilineutraalia.

Ristelyalus on ainakin toistaiseksi jäämässä sarjansa viimeiseksi laivaksi, mutta koska risteilyt ovat suosittuja nyt ja aina, on loppuasiakas TUI indikoinut yleisellä tasolla tarvitsevansa lisää laivoja. Ja sehän sopii Lautexille.

Useimmissa hyteissä on myös parveke.
Lautexin kattoja laivan valoisilla käytävillä.

Lautexin myyntijohtaja Kari Välimaa on projektin jälkeen tyytyväinen: ”Kyllä oli hienoa olla Lautexina mukana koko laivasarjassa. Saimme olla alusta asti telakan ja KT-toimijoiden kanssa tekemässä erilaisia tuotekehitysratkaisuja. Saatiin myös olla toimittamassa erilaisia kattotyyppejä, jotka tosin osaltaan muuttuivat laivojen välillä.”

Kuvat: Kari Palsila Photography

Lue myös Icon of the Seas -laivaprojektistamme.