Salvagnini Lean-taivutusteknologia tuotannon apuna

Salvagnini Lean-taivutusteknologia tuotannon apuna

Lautexin Salvagnini P4Lean-3216-taivutusautomaatti käytössä

Vuonna 2018 Lautexin Nummelan tehtaalla otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden suurin Salvagninin P4Lean-3216-taivutusautomaattisolu. Salvagnini on mahdollistanut Lautexin tuotesuunnitteluun uusia geometrioita. Lisäksi kone nopeutti valmistusprosessia.

Tuotteiden läpimenoajat nopeutuivat Salvagninin myötä merkittävästi. Kahdeksassa tunnissa valmistuu noin 600–800 kpl paneelia. Käsin särmätessä, jos tuotteessa on useita taivutuskantteja, aikaa menisi nelinkertaisesti Salvagniniin verrattuna. Säästöjä saavutetaan henkilöstökuluissa sekä joustavammalla työn kierrolla”, kertoo Lautexin tuotantojohtaja Ari Ågren.

Meriteollisuus palaamassa normaaliin

Ågrenin mukaan koronaepidemian myötä laivakorjaukset loppuivat kuin seinään ja toimitusajoissa oli paljon viivästyksiä. Pikkuhiljaa ollaan palaamassa takaisin normaaliin tilauskantaan. Tällä hetkellä Lautexilla on tilauksia kahteen eri uudislaivaan Turussa. Ågren ennustaa, että ensi vuonna toiminta edelleen vilkastuu ja odotettavissa on myös lisää laivojen korjausprojekteja.

”Salvagnini on varustettu HPT-panostus- ja poistopöydällä. Taivutusautomaatin pöydällä mahtuu pyörähtämään 3,5 metrin levyaihio ja koneella voi taivutella levyjä aina 3,2 metriin saakka. Materiaalivahvuudet käsittelyyn P4-Leanilla ovat teräksellä 2 mm, ruostumattomalla teräksellä 1,5 mm ja alumiinilla 2 mm asti.”

Salvagninilla taivutetaan mm Lautexin patentoimia uuden sukupolven ohuita, itsekantavia sekä liitoksesta avautuvia Sandwich-paneeleita, joiden taivutusprofiilissa on vaativia off-set-kantin jälkeisiä geometrioita. B-15-palokaton sandwich-paneelia käytetään laivojen hyteissä. Kyseessä on vielä markkinoilla tuntematon tuote, mutta Lautex on jo toimittanut niitä muutamaan laivaan.

Lue lisää B-15-kattojen kestävyydestä.

Salvagnini mukana parantamassa alihankkijana toimimista

Tilaa löytyy uusillekin asiakkaille. Salvagninin myötä Lautex pystyy palvelemaan alihankkijana asiakkaitaan entistä paremmin. Koneen tarkkuus, nopeus ja automaattiset korjaussäädöt nostavat valmistuksen kustannustehokkuuden uudelle tasolle.

Ota yhteyttä, niin arvioidaan yhdessä, miten Salvagnini yhdistettynä Lautexin kokonaisvaltaiseen valmistusprosessiin aina pintakäsittelyä myöten voisi parantaa tuotteidenne valmistuksen kilpailukykyä.

Ari Ågren
Tuotannonjohtaja
sales@lautex.com