Kuumia uutisia Lautexin B-15 kattojen polttokokeesta Puolasta

Kuumia uutisia Lautexin B-15 kattojen polttokokeesta Puolasta

Lautex suoritti palokoetestin HT-300 B-15-katolle varusteineen Maritime Advanced Research Centerissä (CTO S.A.), Gdanskissa Puolassa. Koe suoritettiin, koska vanha koe piti uusia, että sertifikaatti pysyy voimassa. Lisäksi testattiin uusia lisävarusteita uudisrakennusprojektiin. Vanhaan kokeeseen kuului mm. Lautexin valmistama huoltoluukku ja ilmalaatikko. Uutena varusteena oli esimerkiksi TVV Marine Lighting Oy:n valmistama 600 mm pitkä LED-valaisin.

Uunin maksimilämpötila oli n. 850 astetta. Katon yläpinnalla lämpötilat eivät saaneet ylittää 225 astetta viidentoista minuutin aikana. Katon tuli myös täyttää tiiveysvaatimukset, esimerkiksi leimahdusta ei saa esiintyä katon yläpuolella. Testin kokonaiskesto oli 30 minuuttia.

”Testi onnistui ja kaikki Lautexin tuotteet läpäisivät testin kirkkaasti! B-15 katot ovat turvallinen ja tyylikäs ratkaisu esimerkiksi laivojen hytteihin ja käytäviin.” kertoo iloisena Antti Niemelä, Lautexin suunnittelu- ja ostopäällikkö, joka oli paikalla koetilanteessa.

Ole yhteydessä, jos haluat tietää lisää Lautexin ratkaisuista laivojen kattoihin.

Antti Niemelä
Suunnittelu- ja ostopäällikkö
antti.niemela@lautex.com
+358 (0) 40 744 2223

Kari Välimaa
Myyntijohtaja
kari.valimaa@lautex.com
+358 (0) 50 369 8946