Markus Ojanen: ”Haastakaa meidät tekemään vähän erikoisempiakin asioita”

Markus Ojanen: ”Haastakaa meidät tekemään vähän erikoisempiakin asioita”

lautex markus ojanen

Intohimo alaan, Lautexin tarjoama vapaus ja vastuu sekä usko Lautexin laadukkaisiin alakattoihin saivat Markus Ojasen palaamaan talonrakennusliiketoiminnan myyntipäälliköksi seitsemän vuoden mittaiselta matkaltaan. Nyt hän haluaa herätellä alaa ja tarjota asiakkaille jotain raikasta ja uutta.

– Ympyrä sulkeutui, kun tulin takaisin samaan pestiin, mistä lähdin, Markus naurahtaa.

Seitsemän vuotta sitten taloustilanne oli heikko ja markkinatilanne näytti huonolta. Markukselle tarjoutui hyvä tilaisuus lähteä yrittäjäksi, ja ajatus vei mukanaan.

– Siihen aikaan halusin lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä, siihen oli kova kiinnostus ja palo. Kontakti Lautexiin kuitenkin säilyi, koska yritys oli Lautexin alihankkija, hän kertaa.

Yritystoiminnan myynnin jälkeen Markus siirtyi Ruukille myyntipäällikön tehtäviin.

– Myyntityö on se minun oma juttuni, ihan selvästi. Viihdyn ihmisten kanssa. Halusin kuitenkin palata Lautexille takaisin monestakin syystä. Olen aina tykännyt olla täällä ja viihtynyt tosi hyvin. Markkina on myös vähän erilainen, kompaktimpi. Pienemmässä talossa pystyn itse vaikuttamaan asioihin enemmän, jonka lisäksi on enemmän vapautta liikkua ja tehdä monipuolisemmin asioita. On myös mukavaa, kun ihmisillä on kasvot täällä, ja asioista voidaan keskustella yhdessä kasvokkain, hän perustelee.

Markus kokee olevansa nyt entistä kokeneempi myyntityössä ja tuo mukanaan ison talon myyntiosaamista. Samalla hän on saanut kokonaisvaltaisempaa ja monipuolisempaa kokemusta yrittäjänä toimimisen kautta.

”Kovempaa lentoa haetaan”

Haasteellinen markkinatilanne vaikutti aikanaan Markuksen päätökseen lähteä Lautexilta, ja nyt hän aloittaa tehtävän jälleen haasteellisessa tilanteessa. Muun muassa koronaepidemian vaikutukset näkyvät alan toiminnassa.

–  Otan Lautexin tehtävän vastaan kivana haasteena. Nyt haetaan selvästi kovempaa lentoa. On mahtavaa päästä näkemään konkreettisesti oman työn tulokset ja katsoa, saanko myynnin nousemaan odotetulla tavalla. Onhan tämä aika ehkä maailman huonoin siihen, mutta kentälle lähdetään täysillä ja katsotaan, mitä saadaan aikaan.

– Ne asiakkaat, joille olen soitellut, ovat ottaneet hyvillä mielin taas vastaan ja palaute on ollut tosi positiivista. Jotkut asiakkaat ovat heti jo tunnistaneet puhumastani Turun murteesta, kuka soittaa, Markus naurahtaa.

Markus haluaa helpottaa asiakkaiden arkea

Tämän vuoden yksi tavoite on saada kokonaisuus rullaamaan sujuvasti, siten, että asiakkaat tietävät, keneen voivat olla yhteydessä talonrakennuspuolen kysymyksiin liittyen.

– Nyt pyritään siihen, että asiakkaat osaavat ja uskaltavat kysyä asioita ja löytävät luokseni. Minulle on tärkeää olla se luotettava yhteyshenkilö asiakkaille, Markus toteaa.

Markus vastaa asiakkuuksien hankinnasta ja niiden kehittämisestä talonrakennussektorilla.

– Minä tulen hoitamaan talonrakennuspuolella uusasiakashankintaa, tarjouslaskentaa, arkkitehtiyhteyksiä ja suurempia projekteja. Lisäksi minulla on aisaparina myyntiassistentti Pia Heinonen, joka hoitaa pienempiä talonrakennuspuolen projekteja sekä auttaa myös isommissa, hän jatkaa.

Haaveena tiiviimpi yhteistyö arkkitehtien kanssa

Markus kokee Lautexin olevan parhaimmillaan ja erityisen vahva silloin, kun halutaan tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ja laadukkaampaa. Hän haaveilee myös tiiviimmästä yhteistyöstä arkkitehtien kanssa.

– Trendinä on pitkään ollut valkoinen, tasainen katto. Toivoisin, että arkkitehtuurisuus tulisi takaisin alakattoihin. Että alakatoissa olisi muotoja, kuvioita… Siitä aion lähteä puhumaan arkkitehdeille. Haastakaa meidät tekemään vähän erikoisempiakin asioita!

Hänen mielestään Lautexissa on hyvää myös kotimaisuus.

– Kotimaisuudella on ihan huikea arvo! Tuotteet tehdään täällä, ja meiltä on lyhyet kuljetusmatkat ihan mihin vaan.

Tavoitteena tarjota markkinoille jotain raikasta

Myyntitoimenkuvastaan huolimatta Markus on ansioitunut myös suunnittelutyössä.

– Suunnittelin aikanaan yhden kasetin Lautexille, joka on myyntituote edelleen. Mietin silloin, että mitä uutta markkinoille voisi tarjota? Huomasin, että valikoimasta ei löytynyt piilokiinnitteisiä metallikasetteja. En ymmärtänyt tuotannosta mitään, joten piirsin paperille kuvat, ja vein sen sitten tuotantoon ja kysyin, että voiko sellaista tehdä. Sieltä Petri sanoi, että katsotaan, ja testasi, onnistuuko. Ja onnistuihan se!

Markuksen tavoitteena onkin tarjota markkinoille jotain uutta ja sellaista, mitä markkina kaipaa.

– Jotain uutta ja raikasta tarvitaan, jotta markkinat herää ja kiinnostuu. Muutenkin on hyvä aina kehittää tuotteita ja toimintaa asiakkaiden tarpeista lähtien. Kun antaa ideoita, niin niistä se sitten usein lähtee liikkeelle, ja näin syntyy se kaikista paras inspiraatio kaikille! Markus päättää.

Ota yhteyttä!

Markus Ojanen
Myyntipäällikkö markus.ojanen@lautex.com
+358 (0) 44 704 6354

Katso kaikki yhteystietomme