Hyvä tietää

Suunnittelu

Lautex suunnittelee ja kehittää erilaisia alakatto- ja ohutlevyratkaisuja asiakkaidensa tarpeisiin.

Asiantuntevien suunnittelijoidemme käytössä olevat AutoCAD ja Solid Works -suunnitteluohjelmat takaavat tehokkaan ja tarkan valmistusprosessin.

Tavoitteemme on suunnitella tuotteet sekä valmistus- että asennusystävällisiksi unohtamatta lopputuotteen visuaalisuutta. Näin varmistamme toimitusten kokonaistaloudellisuuden. Oikeat raaka-ainevalinnat vaikuttavat oleellisesti tuotteen loppulaatuun.


Tuotanto

Lautexin tuotanto sekä konekanta on suunniteltu valmistamaan vaativampiakin ohutlevytuotteita. Alkutuotannon CAM-ohjelmointi yhteistyössä suunnittelun CAD-ohjelmien kanssa mahdollistavat jatkuvasti mittatarkat ohutlevyaihiot.

Monipuolinen konekantamme antaa mahdollisuuden mitä erilaisempien tuotteiden valmistukseen. Työstämme laadukkaita alumiini- ja terästuotteita ainevahvuuksiltaan 0,4 mm – 3,0 mm. Nauhankäsittely, levytyö, rullamuovaus yms. ohutlevytuotteiden valmistus, kokoonpano ja pintakäsittely takaavat asiakkaillemme toimivan kokonaisuuden.


Pintakäsittely

Pintakäsittely on tärkeä osa tuotantoamme. Koska teemme sisustustuotteita, pinnoituksen laadun pitää olla jatkuvasti erittäin korkea. Toteutamme vuodessa asiakkaillemme noin 400 erilaista väriä ja pintaa, aina aito-puupinnoitteesta alkaen. Maalaamme kaikilla tunnetuilla värijärjestelmillä ja kiiltoasteilla.

Huipputeknologiaa edustava jauhemaalaamomme otettiin käyttöön syksyllä 2005. Pystymme maalaamaan suuria dimensioita, jopa 7-metrisiä kappaleita. Uudistuksen myötä modernisoimme samalla myös märkämaalaamomme, esikäsittelypesut, huuhtelut sekä kuivauksen. Esikäsittelyt täyttävät tiukat eurooppalaiset laatukriteerit.


Pakkaus ja kuljetus

Toimitamme tuotteitamme niin Suomeen kuin ulkomaillekin. Meille ja asiakkaalle on erittäin tärkeää, että tuotteemme ovat pakattu huolellisesti. Näin varmistamme omalta osaltamme tuotteidemme säilymisen vahingoittumattomina varastoinnin ja kuljetuksen ajan.

Kuljetustapa ja –ehto sovitaan asiakkaan kanssa.


Huolto

Lautex – metallikatot ovat helposti puhdistettavia ja miltei huoltovapaita. Katot on valmistettu ainevahvuudeltaan 0,4 – 0,7 mm joko teräs- tai alumiiinilevystä tai –nauhasta tuotteesta riippuen. Kestävä ja ruostumaton pinta on saatu aikaan joko polyesterimaalauksella tai vaihtoehtoisesti alumiinimateriaalin pinnan anodisoinnilla (teräksellä galvanisoinnilla). Kaikki LAUTEX:in käyttämät pintakäsittelyvaihtoehdot ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä.

Kattoon mahdollisesti muodostuvat tahrat on helppo puhdistaa pehmeällä puuvillaisella kankaalla, joka on kostutettu laimealla saippuapohjaisella puhdistusaineella tai neutraalilla puhdistusnesteellä (ph 7). Puhdistusaine pyyhitään pois kuivalla ja pehmeällä kankaalla. Mahdolliset rasvatahrat saa poistettua puhdistettuun alkoholiin pohjautuvilla puhdistusaineilla.

Kattoon mahdollisesti kertyvän pölyn saa poistettua pehmeällä harjalla tai pölynimurilla, jossa käytetään pehmeää suulaketta.

Kun käsitellään peilipintaisia tai muuten erikoiskäsiteltyjä tuotteita on hyvä käyttää puuvillakäsineitä rasvatahrojen ja sormenjälkien syntymisen ehkäisemiseksi.

Vaikka LAUTEX – katot ovat erittäin kestäviä ja kovaa kulutusta hyvin sietäviä, älä hio tai kiillota niitä. Tuotteiden puhdistuksessa ei saa käyttää voimakkaita pesunesteitä tai teräviä työkaluja, sillä pinta voi vaurioitua muuttaen tuotteen alkuperäistä ulkonäköä.

Jos sisäkaton yläpuoliseen tilaan on päästävä esim. huoltotoimien vuoksi ja katossa itsessään ei ole huoltoluukkuja tai helposti avattavia paneeleita, niin sisäkaton avaaminen on jätettävä asiantuntevan asennusliikkeen tehtäväksi tai toimenpide on vaihtoehtoisesti itse tehtäessä suoritettava tarkasti LAUTEX – asennusohjeiden mukaisesti. Asennusohjeet ovat tuotekohtaisia ja niitä saa tarvittaessa teknisestä neuvonnastamme.

Huom! Puhdistaessasi kattoa, jossa on rei’itys ja akustinen huopa, käytä kuivapesua. (akustinen huopa saattaa vaurioitua veden tai höyryn vaikutuksesta)

Avaa huolto-ohje

Jos haluatte lisätietoa LAUTEX – metallikattojen huollosta tai kunnossapidosta, ottakaa yhteyttä tekniseen neuvontaamme.


Asennusohjeet

Tyyppikohtaiset asennusohjeet.

Talonrakennus

Laivanrakennus